yunan mezeleri

Yunan mezeleri, 
Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan Yunan mezeleri zeytinyağı, sarımsak, yoğurt, acı kullanılarak yapılır. Yunan mezeleri olarak hazırlanan meze tariflerinin çoğu kahvaltılık olarak da tüketilebilir. Sizin için hazırladığımız Yunan mezelerinden istediğiniz seçerek hazırlayabilirsiniz. 

Saganaki mezesi için gerekli malzemeler
1 tane domates
1 tane yeşilbiber
1 dilim kadar beyaz peynir
1 dilim kaşar peyniri
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber, kekik, tuz, nane
Saganaki mezesi hazırlanışı

Geniş ama derin olmayan bir güvece beyaz peynir ufak parçalara bölünerek alınır. Güvecin dibine yayılan peynirin üzerine ufak ufak doğranan domates yerleştirilir. Üzerine tekrar yeşilbiber ufak doğranır ve kırmızı biber, nane, kekik ve tuz serpiştirilir. Hazırlanan güvecin ağzı bir folyo ile sıkıca kapatılıp, 150 derecelik fırına sürülür. Fırında yaklaşık 10 dakika kadar bekletilerek alınır. Saganaki mezesi sıcak sıcak sunum yapılır. Afiyet olsun.

Yunan mezesi için gerekli malzemeler
200 gr tulum peyniri
200 gram ezine peyniri
3 diş sarımsak
Domates ve biber salçası
Birkaç dal dereotu
Kekik
Zeytinyağı
Ceviz, badem ve fındık
Tuz
Yunan mezesi hazırlanışı
Peynirler çukur bir kabın içine rendelenerek alınır.
Üzerine domates ve biber salçası, yeteri kadar zeytinyağı ilave edilir. İri dövülmüş ceviz, fındık ve badem, rendelenen sarımsak, ince kıyılmış dereotu, kekik ve tuz ilavesi yapılarak homojen bir şekilde karıştırılır. Karışım servis tabağına alınır. Yunan mezesi servis için hazır. Afiyet olsun.

Özel Yunan mezesi için gerekli malzemeler
3 dilim bayat ekmek içi
1 kibrit kutusu boyutunda balık yumurtası
2 tane orta büyüklükte havuç
1 tane limon suyu
1 su bardağı zeytinyağı
Karabiber
Yarım bağ dereotu
10 tane zeytin
Özel Yunan mezesi hazırlanışı

Blenderın içine bayat ekmek dilimleri atılır. Üzerine limon suyu, balık yumurtası ve zeytinyağı eklenerek püre kıvamı alana kadar çırpılır. Havuçların kabukları kazınıp rendelenir. Dereotu incecik kıyılır. Rendelenen ve doğranan malzemeler blenderdan çekilen malzemelere eklenip karıştırılır. Hazırlanan mezeye tuz ilavesi yapılır. Uygun bir servis tabağına alınır ve üzeri zeytinle süslenir. Bir miktarda zeytinyağı gezdirilerek servise hazır edilir. Özel Yunan  mezesi servis için hazır. Afiyet olsun.

Skordaki mezesi için gerekli malzemeler
Yabani turp
1 tane kıvırcık
1 diş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
1 bağ nane
Yeşil soğan
Tuz
Yeterince zeytinyağı
Nar ekşisi
1 tane limon suyu
Skordaki mezesi yapılışı

Skordaki mezesi için tüm yeşillikler yıkanarak ayıklanır. Yabani turp otu ve sarımsakta robota alınır ve püre kıvamı alana kadar karıştırılır. Karışımın yoğunluğunu açmak için zeytinyağı ilavesi yapılır. Kıvama gelen malzemeler servis tabağına alınır. üzerine nar ekşisi, limon suyu ve tuz eklenir. Skordaki mezesi artık sunuma hazır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar