Karaorman pastası

Karaorman Pastası


Pandispanya için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
0,25 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
0,3 su bardağı süt
0,5 çay bardağı tuz
1 adet yumurta
2 adet yumurta beyazı
120 gram (tereyağı ve karışık baharatlardan hazırlanmaktadır (oda sıcaklığında)
Kreması için:
2 paket krem şanti (toz)
2 çay bardağı soğuk süt
Diğer malzemeler:
200 gram vişne
200 gram bitter çikolata (rendelenmiş)

Şefin Tavsiyesi

Dilerseniz pastanızı hazırlarken, şeker ve tereyağını çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyerek de kabartma methodunu kullanabilirsiniz.

Pişirme Tavsiyesi

Fırını fansız programda kullanmak kekinizin daha homojen pişmesine yardımcı olacaktır.

Hazırlayalım

Pandispanyanın hazırlanışı:

  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın.

  2. Şeker, un, kabartma tozu, nişasta, kakao ve tuzu bir kabın içinde harmanlayın.

  3. Süt, yumurta beyazı ve yumurtayı ayrı bir kabın içinde karıştırın.

  4. Tereyağını kuru malzemelerle harmanlayın ve iyice karıştırın. Bu işlemi çırpıcınızın palet ayağıyla veya blender kullanarak yapabilrisiniz.

  5. Bu karışıma sütlü karışımı ekleyin ve çırpın.

  6. 4-5 dakika tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.

  7. Yağlayıp, unladığınız 18cm'lik yuvarlak kek kalıbına harcı dökün ve 30 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin.

  8. Pişen keki soğuduktan sonra 3 eş kat olacak şekilde düzgünce kesin.
    Pastanın hazırlanışı:

  1. Krem şantiyi hazırlamak için toz karışımı soğuk sütle çırparak yoğun bir kıvam elde edin.

  2. Katlara ayırdığınız kekin tabanını yerleştirin ve üzerine krem şantiyi spatula yardımıyla sürün.

  3. Ayıklanmış ve suyu süzülmüş vişneleri yerleştirip orta katı yerleştirin.

  4. Orta katın üzerini de ilk kat gibi hazırlayın ve en üst kata krem şanti sürün. Pastanın yanlarını da spatula yardımıyla sıvayarak tamamen krem şanti ile pastanızı kaplayın.

  5. Kapladığınız pastanın tüm yüzeylerini rendelenmiş çikolatayla kaplayın ve dilerseniz üzerine vişne koyarak süslemesini yapın. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!






Yorum Gönder

0 Yorumlar