Gelin pastası

Gelin Pastası


4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için:
2,5 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı  toz şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Üzeri için:
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
50 gram fındık içi
Şefin Tavsiyesi

Kekinizin daha iyi kabarması için, yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene dek güzelce çırpmayı ve kek kalıbınızın kenarlarını yağlamamayı unutmayın. Kek kalıbının kenarlarını yağlarsanız, kekiniz pişerken kenarlara tutunamayacağından ortası kabarık ancak kenarları basık olabilir. Kenarlarını yağlamadığınızda kek hamuru kabarırken kenarlara tutunur ve daha eşit şekilde kabarmış bir kek elde etmiş olursunuz. Üst süslemesi için, kırık fındık yerine toz antep fıstığı da kullanabilirsiniz.

Hazırlayalım

  1. Kekini hazırlamak için; derin bir kaba yumurtaları kırın ve üstüne toz şekeri ilave edin. Köpük kıvamına gelene dek, bir mikser yardımıyla yaklaşık 4-5 dakika boyunca çırpın.

  2. Ardından bu karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave edip, mikserle 3 dakika daha çırpın.

  3. Hazırladığınız kek karışımını sadece dibini yağladığınız kare, ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. Pişme sırasında ara ara kontrol etmeyi unutmayın.

  4. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartın ve tamamen soğuması için bir kenara kaldırın.

  5. Kek tamamen soğuduktan sonra üstüne sütü dökün ve sütün hepsini çekmesi için yaklaşık 20 dakika kadar bir kenarda bekletin.

  6. Muhallebisi için; süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.

  7. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayıp, boza gibi yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.

  8. Muhallebi biraz ılıklaştıktan sonra içersine toz krem şantiyi katın ve bir mikser yardımıyla yaklaşık 3-4 dakika boyunca çırpın.

  9. Sütü içerisine tamamen çekmiş olan kekinizin üstüne muhallebiyi güzelce yayın ve üstünü streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin.

  10. Ertesi gün üstünü bolca hindistan ceviziyle kaplayın. Dilimleyin ve kırık fındıkla süsleyerek servis edin.

  11. Afiyetle. 






Yorum Gönder

0 Yorumlar