Cupcake

Cupcake

2 adet yumurta
0,75 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
150 ml sıvı yağ
2 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Beyaz çikolata dolgusu için:
150 ml krema
200 gram beyaz çikolata
Kreması için:
250 gram pudra şekeri
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı süt







Şefin Tavsiyesi


Beyaz çikolata dolgusu hazırlığında; kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.

Pişirme Tavsiyesi

Beyaz çikolata dolgusu olmadan da sadece cupcake frosting (kaplama kreması) kullanarak da kapkek hazırlayabilirsiniz.










Hazırlayalım



  1. Muffin kalıplarının iç kısımlarına cupcake kağıtlarını yerleştirip bir kenarda bekletin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın.



  2. Rendelenmiş limon kabuklarını, toz şeker ilavesiyle ovup aromasının şekere geçmesini sağlayın.



  3. Toz şekeri, yumurta ilavesiyle uzun uzadıya krema kıvamını alana kadar çırpın.



  4. Süt, yoğurt, taze sıkılmış limon suyu ve sıvı yağ ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.



  5. Son olarak elenmiş un ve kabartma tozu katıp karıştırma işlemini mikser yardımıyla sürdürün.



  6. Muffin kalıpları içine yerleştirdiğiniz tek kullanımlık kapkek kağıtlarını hazırladığınız harçla doldurun. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.



  7. Beyaz çikolata dolgusu için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.



  8. Oda ısısında beklettiğiniz kremayı ekleyip benmari usulü erimekte olan beyaz çikolatayla karıştırın. Bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırıp soğuması için buzdolabına kaldırın.



  9. Fırından çıkan kapkekleri soğuması için oda ısısında bekletin. Orta kısımlarına özel bir aparat ya da bıçak yardımıyla çukurlar açıp beyaz çikolata dolgusuyla doldurun. Boşluk kısımları çıkardığınız kekle kapatın.



  10. Kreması için; pudra şekerinin yarısını rendelenmiş limon kabuklarıyla ovun. Kalan kısmını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ilavesiyle krema halini alana kadar çırpın.



  11. Limon tadını alan pudra şekerini katıp karıştırma işlemini sürdürün. Süt ve taze sıkılmış limon suyu eklediğiniz kremayı yüksek devirde kısa bir süre daha çırpın.



  12. Buzdolabında kısa bir süre soğuttuğunuz kaplama kremasını sıkma torbasına alıp kapkeklerin üzerini arzu ettiğiniz şekillerde süsledikten sonra bekletmeden afiyetle tüketin.






Yorum Gönder

0 Yorumlar