Tavuklu Patlıcan Kebabı
2 adet tophane patlıcanı
1 adet küçük soğan
1 yemek kaşığı salça
3 parça kemiksiz tavuk pirzolası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
1 adet küçük soğan
1 yemek kaşığı salça
3 parça kemiksiz tavuk pirzolası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Hazırlayalım
Patlıcanlarımızı tamamen soyup küp küp doğruyoruz(kararmasını önlemek için tuzlu suya koyuyoruz).Doğranan patlıcanları kızartıyoruz. Tavuklarımızıda küp küp doğruyoruz. Tavada tavuklarımızı 1 kaşık yağda sotelemeye başlıyoruz. İçine küp küp doğranan soğanlarımızı ilave ediyoruz ve soteleme işlemine devam ediyoruz. Soğanlarımız piştikten sonra salçamızı ekliyor ve bir iki dakika kadar daha sotelemeye devam ediyoruz. Fırın kabına kızarmış patlıcanlarımızı yayıyoruz ve üzerine tavuklarımızı koyuyoruz. Fırında tavuklar hafif kızarana kadar 180 derecede pişiriyoruz.Afiyetle
0 Yorumlar
Yorumunuz için teşekkürler