Çökertme kebabı
500 gr. Kuşbaşı et
4 adet ortaboy patates
1 adet soğan
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
kekik
tuz
4 adet ortaboy patates
1 adet soğan
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
kekik
tuz
hazırlayalım
Tenceremizi ısıtıyoruz. Isınan tencereye etlerimizi ilave ediyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etlerimiz suyunu salıp çektikten sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve doğranmış soğanlarımızı ilave ediyoruz. Etlerimizi kontrol ederek pişiriyoruz(dibi tutmasın diye azar azar sıcak su ilave edebiliriz). Etler pişerken kesinlikle tuz ve baharat eklemiyoruz. Etler piştikten sonra tuz ve kekiğimizi ekliyoruz.
Bir kase yoğurda sarımsaklarımızı ekleyip hazırlıyoruz.
Bir yandan da patateslerimizi ince ince doğrayıp çıtır çıtır olacak şekilde kızartıyoruz. Etlerimiz pişip, patateslerimiz kızarınca da servise başlıyoruz. Patateslerimizin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip etlerimizide üzerine alıyoruz.
Bir kase yoğurda sarımsaklarımızı ekleyip hazırlıyoruz.
Bir yandan da patateslerimizi ince ince doğrayıp çıtır çıtır olacak şekilde kızartıyoruz. Etlerimiz pişip, patateslerimiz kızarınca da servise başlıyoruz. Patateslerimizin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip etlerimizide üzerine alıyoruz.
Afiyetle.
0 Yorumlar
Yorumunuz için teşekkürler