Ekşili Sebze Çorbası
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
3 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı nane
tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
3 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı nane
tuz
Hazırlayalım
Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıyoruz.Üzerine yağı ilave edip kavuruyoruz.Patates,havuç ve kerevizi küçük küp küp doğruyoruz.Bezelyelerle beraber tencereye ekliyoruz.Üzerine unu ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Et suyunu ve tuzu da ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Ayrı bir yerde dövülmüş sarımsak ve limon suyunu karıştırıyoruz.Sebzeler pişince üzerine sarımsaklı limon suyunu ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Ekşili Sebze Çorbası
0 Yorumlar
Yorumunuz için teşekkürler