Ayva tatlısı
Şurubu, kompostası, reçeli hatta çayı yapılan, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların bir numaralı savaşçısı ayvanın tatlısı kışın sıklıkla tüketilen bir tatlı...
AYVA TATLISI MALZEMELERİ
3 Adet ayva
6 yemek kaşığı şeker
yarım çay kaşığından daha az şerbet boyası
3 su bardağı su
1 adet kabuk tarçın
6 yemek kaşığı şeker
yarım çay kaşığından daha az şerbet boyası
3 su bardağı su
1 adet kabuk tarçın
Hazırlayalım
Ayvalarımızı soyuyoruz. Dikey olarak ortadan ikiye bölüyoruz, çekirdekli kısımlarını temizleyip tenceremize yerleştiriyoruz. Sonra her bir yarım ayvamızın uzerine 1 yemek kaşığı şekermizi koyuyoruz. En son olarak 3 bardak suyumuzu yavaşça ekliyoruz (tenceremizin kenarından ayvaların üzerine koyduğumuz şekerlere su gelmeyecek) ve tenceremizin altını açıp kaynayana kadar ayvaları pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra bir fincana serbetinden alıp şerbet boyasını ilave ediyoruz. Şerbet boyasını fincanda iyice erittikten sonra tenceremize boşaltıyoruz ve tekrar kaynatmaya devam ediyoruz. Ayvalarımız iyice pişip rengini aldıktan sonra altını kapatıp isterseniz kaymakla isterseniz fındıkla servise hazırlayabilirsiniz.
Afiyetle
Ayva Tatlısı
0 Yorumlar
Yorumunuz için teşekkürler