Cheesecake

Cheesecake
2 paket burçak bisküvi
125 gr tereyağ
400 gr labne
1.5 su bardağı şeker
3/4 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1/4 bardak un
Üzeri için
2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı limon suyu
2.5 silme yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yapılışı 
Bisküviler robottan geçirilir ve üzerine eritilmiş margarin konularak yoğurulur.Kelepçeli fırın kabına konulur ve üzerine iyice bastırılır.180 derecelik kızgın fırına atılır,üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.Peynir ve şeker iyice çırpılır,süt eklenerek çırpılma işlemi devam eder.Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır.En son olarak vanilya ve un da eklenir ve çırpılır.Fırındaki bisküvi kızarınca fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra hazırladığımız karışımı bisküvinin üzerine ekliyoruz.175 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.Üzeri için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.Ilınınca soğumuş cheesecake’in üzerine döküp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
*Üzerine farklı soslarda uygulayabilirsiniz.Vişne sosu,ahududu sosu vs…
Cheesecake

Yorum Gönder

0 Yorumlar