Bolonez sos

Bolonez Sos tarifi 
malzememiz 
100 gr margarin
250 gr yağsız dana kıyma
1 adet küçük soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
4 adet orta boy domates
4 adet çarliston biber
tuz
karabiber
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı salça 
Hazırlayalım 
Yağı kızdırıyoruz.Üzerine kıymayı ilave edip rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz.Ardından domates,defne yaprağı ve biberleride ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz. Ocaktan almadan önce tuz ve karabiberini ekliyoruz.Sosumuz hazır.
Afiyetle.
Kullanılan yemekler
Bolonez sos genelde makarnalarla kullanılan bol kıymalı bir sos çeşididir. Ancak ben bolonez sosu kızartmalara da oldukça yakıştırıyorum İster tek başına ister makarna ve kızartmalarla tüketin ama bu tarifi mutlaka bir deneyin.

Püf noktaları

Makarna haşladıktan sonra haşlama suyundan 2-3 kepçe sosa ilave ederseniz sosunuz daha kıvamlı ve lezzetli olur.
Makarna haşladıktan sonra yıkamadan sos ile karıştırırsanız sos makarnaya daha iyi tutunacaktır.
Sosun renginin daha kırmızı ve lezzetli olmadı için Kullanılan domatesinin mevsim domatesi ve sulu olmasına dikkat edin
Kıymayı kavururken kaşığın tersiyle kıymayı ezerek daha taneli bir sos elde edebilirsiniz
İsteğe göre salça ilave ederek rengini ve kıvamını daha yoğun yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar