Aşure tarifi

Aşure tarifi
malzememiz 
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 bardak fasülye
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1 adet elma
150 gr kuru incir
150 gr kuru kayısı
150 gr kuru üzüm
150 gr ceviz içi
150 gr fındık
150 gr fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet limon kabuğu rendesi
hindistan cevizi
toz tarçın
1 adet kabuk tarçın
6-7 adet karanfil
tuz 
Hazırlayalım 
Nohut ve fasülyeyi akşamdan ıslatıp kabartıyoruz.Buğdayımızı yıkayıp 5 lt.lik tencereye alıyoruz.Üzerine tencerenin yarısını geçecek şekilde su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Suyu azaldıkça sıcak su takviyesi yapıyoruz.Buğdaylarımız iyice kabardıktan sonra nohut ve fasülyemizi de ekliyoruz.Nohutlarımız yumuşamaya başlayınca şekeri ve pirinçlerimizi de ekliyoruz.Ortaboy bir cezvede kabuk tarçın ve karanfili su da kaynatıyoruz.Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatıyoruz.Diğer yandan kuru meyveleri,elmayı küp küp doğruyoruz.Limon ve portakal kabuğunu rendeliyoruz.İncir hariç tüm kuru meyveleri,elmayı ve limon ve portakal rendelerini aşureye ekliyoruz.Üzümleri ve çam fıstıklarını da ekliyoruz.Kaynatmış olduğumuz tarçın ve karanfil suyunuda ekliyoruz.Ocaktan almaya yakın 1 bardak sütü ilave ediyoruz.Ocaktan alıncada bir tutam tuz ekliyoruz.Kuru yemişleri robottan geçiriyoruz.Hindistan cevizi,tarçın ve çekilmiş kuru yemişlerle servise hazırlıyoruz.
*Arzu eden nar ile süsleme yapabilir...
*Aşurenin kararmaması için incirlerimizi de en son ekliyoruz..
Afiyetle 

Yorum Gönder

0 Yorumlar