Tavuk Musuken Tarifi
Malzemeler
4 parça tavuk
4 adet büyük boy soğan
4 yemek kaşığı sumak
1 çay kaşığı yenibahar
1 avuç dolmalık fıstık
1/2 su bardağı zeytinyağı
4 adet bazlama ekmeği
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Tavuk Musuken Tarifinin Püf Noktası
Kemiksiz tavuk baget, kemikli but veya göğüste kullanabilirsiniz. Kolay pişmesi ve kolay yenmesi açısından kemiksiz tavuk baget kullanmasınızı öneririz.
Tavuk Musuken Tarifinin Pişirme Önerisi
Tavukları çok pişirip kurutmamaya özen gösterin.
Tavuk Musuken Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp kızdırın. Tavuklar altın rengi bir renk alana kadar kızartın. Tamamen pişmeleri gerekmiyor.
Soğanları iri iri piyazlık doğrayın. Geri kalan bütün yağı kızdırıp soğanları ekleyin, yakmadan iyice yumuşatın.
Ocaktan indirmenize 1-2 dakika kala tavukları ve baharatları da ekleyip, karıştırın.
Her bazlama ekmeğinin üzerine bol soğan ve 1 parça tavuk koyun. Tava da kalan yağdan da az miktarda ekmeğe yedirin.
Fırına atın, 10 dakika sonra yemeğiniz hazır.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık gezdirin.
Tavuk Musuken Tarifinin Servis Önerisi
Yanında taze nane ile karıştırılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz. Bu yemek aslında pita ekmeği benzeri bir ekmekle yapılıyor, bulabilirseniz onu da kullanabilirsiniz.
0 Yorumlar
Yorumunuz için teşekkürler