Patatesli Pirzola Kebabı

Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi 


Malzemeler

  • 1 kilogram kuzu pirzola

  • 2 adet patates

  • 2 adet kuru soğan

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 su bardağı et suyu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığ ıkarabiber

  • 1 çay kaşığı pul biber

Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirzolayı hafif sıvıyağ ile yağlayıp kızgın bir tavada iki tarafını da 30 saniye olacak şekilde mühürleyin.

  2. Ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağı ile önce piyazlık doğranmış kuru soğanı 10-15 dakika hafif kahverengi renk alana kadar pişirin.

  3. Pişirdiğiniz soğanı fırın tepsisine dökün ve aynı tavaya kalan 2 kaşık tereyağı ve 1 cm'lik yuvarlak dilimler halindeki patatesleri ekleyin.

  4. Patatesleri 5 dakika hafif renk atana kadar tavada çevirin. Pişirdiğiniz

Yorum Gönder

0 Yorumlar