Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi
Malzemeler
1 kilogram kuzu pirzola
2 adet patates
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığ ıkarabiber
1 çay kaşığı pul biber
Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Pirzolayı hafif sıvıyağ ile yağlayıp kızgın bir tavada iki tarafını da 30 saniye olacak şekilde mühürleyin.
Ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağı ile önce piyazlık doğranmış kuru soğanı 10-15 dakika hafif kahverengi renk alana kadar pişirin.
Pişirdiğiniz soğanı fırın tepsisine dökün ve aynı tavaya kalan 2 kaşık tereyağı ve 1 cm'lik yuvarlak dilimler halindeki patatesleri ekleyin.
Patatesleri 5 dakika hafif renk atana kadar tavada çevirin. Pişirdiğiniz
0 Yorumlar
Yorumunuz için teşekkürler