Dana Şinitzel Tarifi

Dana Şinitzel Tarifi 


Malzemeler

Et için:

  • 150 gram bonfile

  • 1 adet yumurta

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam karabiber

  • 3 yemek kaşığı galeta unu

Püre için (isteğe bağlı):

  • 2-3 adet patates

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam karabiber

  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi

  • 1-2 yemek kaşığı süt(dilerseniz)

Dana Şinitzel Tarifinin Püf Noktası

Ölçüler ortalama 1-2 dilim içindir.

Dana Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı çırpın. Ayrı genişçe tabakların birine un birine galeta ununu ekleyin.

  2. Kasaptan aldığınız şinitzellik etin her iki yüzünüde tuz ve karabiber ile ovun.

  3. Eti önce una bulayın sonrasında çırpılmış yumurta en son da galeta ununa bulayın.

  4. Bir tavaya çok olmayacak şekilde sıvı yağ alın. Güzelce kızdırın, hazırladığınız eti tavaya alın her tarafını yaklaşık 2-3 dakika kadar kızartın.

  5. Çok ince olduğu için hemen kızaracaktır, başından ayrılmayın.

  6. Piştikten sonra fazla yağını almak için bir peçete üzerine alın.

  7. Patates püresi için patatesleri haşlayın.

  8. Henüz sıcakken içerisine tereyağı, kaşar, baharatları ekleyerek harmanlayın. Etinizi püre ve limonla servis edin. Afiyet olsun.

  9. Ayrıca bunlarada bakabilirsiniz.

  10. hangi et nerden çıkar? https://tarifciyizbiz.blogspot.com/2021/02/hangi-et-nerden-ckar.html 

Yorum Gönder

0 Yorumlar