Pan Bagnat Tarifi

Pan Bagnat Tarifi İçin


 Malzemeler

  • 1/2 adet baget ekmek

  • 200 gram ton balığı konservesi

  • 1/2 adet orta boy kırmızı soğan

  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber

  • 1 adet küçük boy domates

  • 1 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin

  • 1 tatlı kaşığı beyaz şarap sirkesi

  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

  • 5 adet fesleğen yaprağı

  • 1 tatlı kaşığı kapari

  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu

  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pan Bagnat Tarifinin Püf Noktası

Tüm malzemelerin özleşmesi ve tatların birbirine geçmesi için; hazırladığınız sandviçin üzerine ağırlık koyup, 1- 2 saat kadar beklettikten ya da dilimledikten sonra tüketin.

Pan Bagnat Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Baget ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Sızma zeytinyağını ekmeğin üzerine gezdirin.

  2. Kırmızı soğanı ince bir şekilde, halka halka dilimleyin. Kaparileri incecik kıyın. Közlenmiş kırmızı biberi ince ince, uzunlamasına kesin. Domatesi halka halka dilimleyin.

  3. Yağını süzdürdüğünüz ton balığı konservesini baget ekmeğin alt katına eşit miktarda dağıtarak yerleştirin.

  4. Şarap sirkesini üzerine gezdirin, kıyılmış kaparileri serpiştirin. Sırasıyla; soğan halkalarını, közlenmiş kırmızı biber parçalarını, domates dilimlerini, dilimlenmiş siyah zeytinleri ekleyin.

  5. Deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi serpiştirdikten sonra en üste fesleğen yapraklarını yerleştirin.

  6. Baget ekmeğin diğer yarısını, tüm malzemelerin üzerine kapatın. Sandviçi alüminyum folyo ya da streç film ile sardıktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Pan Bagnat Tarifinin Servis Önerisi

İnce dilimlenmiş haşlanmış yumurta ekleyebilir, beyaz şarap sirkesi yerine balsamik sirke kullanabilirsiniz.Arzuya göre salamura hamsi balığı da ilave edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar