Croque Madame Tarifi
İçin Malzemeler
2 dilim tam buğday ekmeği
1 tatlı kaşığı dijon hardalı
2 dilim jambon
2 dilim eski kaşar(arzuya göre gravyer)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Croque Madame Tarifinin Püf Noktası
Yumurtanın sarısının sulu ve akışkan bir kıvamda olması önerilir.
Croque Madame Tarifinin Pişirme Önerisi
Sahanda yumurtayı silikon ya da metal bir kap kullanarak hazırlayabilirsiniz.Ekmek dilimlerini tavada da kızartabilirsiniz.
Croque Madame Tarifi Nasıl Yapılır?
Tam buğday ekmek dilimlerinin iç kısmına hardal sürün.
Hardal sürülmüş bir dilim ekmek üzerine jambon dilimlerini yerleştirin.
Diğer hardallı ekmek dilimini jambonların üzerine kapatın.
Eski kaşar peyniri dilimlerini ekmeğin üzerine yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika kadar fırınlayın.
Sahanda yumurtayı hazırlamak için; ayçiçek yağını tavada kızdırın.
Yumurtayı kırdıktan sonra 2 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberi de üzerine serpiştirin.
Fırından çıkardığınız tostun üzerine sahanda yumurtayı yerleştirin ve bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Croque Madame Tarifinin Servis Önerisi
Kendinize bir güzellik yapıp patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
0 Yorumlar
Yorumunuz için teşekkürler