Empanadas tarifi Nasıl yapılır?

Empanadas tarifi Nasıl yapılır?
Empanadas, İspanya'dan Venezuela'ya İspanyolca konuşulan ülkelerin neredeyse tamamında sofraları süsleyen bir tür börek. İçinin kıymalı harcıyla, kapatma şekliyle Tük mutfağının sembusek ya da çibörek gibi yemeklerini hatırlatır. 
Yapımı için malzemeler

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
75 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
İç harcı için:

1 adet kuru soğan
10 dal maydanoz
200 gram az yağlı kıyma
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için:

1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su
Empanadas tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, sirke ve suyu bir kasede çırpın.

Yoğurma kabında un, tuz ve tereyağını karıştırın.

Sirkeli karışımı ekleyip yoğurmaya başlayın.

Hamurunuzu streç filmle sarıp 40 dakika kadar dinlendirin.

Bu arada iç harcı için soğanı, maydanozu ve biberi ince ince doğrayın.

Bir tavada ayçiçeği yağını kızdırıp önce soğanları ve biberleri kavurmaya başlayın.

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.

Hamurunuzu avuç içi büyüklüğünde bezelere bölün.

Bezeleri unla açıp iç harcını yerleştirin ve D harfi şeklinde kapatın. (Ağzını çatalla bastırabilir ya da örgü yapabilirsiniz.)

Empanada'ları tepsiye dizip üstlerine sulandırdığınız yumurtayı fırçayla sütün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra empanada'ları fırına verin.

Üstleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika fırınlayın.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun...

Yorum Gönder

0 Yorumlar