Batata Harra Tarifi

Batata Harra Tarifi 

Lübnan lezzetlerine çok seveceğinizi umduğum Lübnan usulü baharatlı patates, orjinal adıyla Batata Harra ile devam ediyorum. Bu patatesin özelliği baharatlar ve taze otlarla çeşnilendirilip limon sıkılarak servis edilmesi. Limon sıkılmış bir patates her damağa hitap etmeyebilir, 

Malzemeler

  • 2 adet patates(büyük boy)

  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı

  • 1,5 çay kaşığı tuz

  • 1 kase ayıklanmış maydanoz

  • 2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber

  • 2 diş sarımsak

  • 1/2 adet limon

Batata Harra Tarifinin Pişirme Önerisi

Diş sarımsak yerine sarımsak tozu kullanabilir, maydanoz ve taze kişnişi harmanlayabilirsiniz. Dilerseniz patatesleri kızartabilir, diğer malzemeleri yine harmanlayarak servis edebilirsiniz.

Batata Harra Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyun, eşit boylarda olacak şekilde küp küp doğrayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.

  2. Üzerine tuz ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Aralarında hafif boşluklar olacak şekilde yayın. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece turbo veya fanlı ayar fırında kontrollü olarak 23-25 dakika pişirin.

  3. Bu sırada ayıklanmış maydanozları olabildiğince ince olacak şekilde kıyın.

  4. Fırından çıkardıktan sonra patatesleri geniş bir karıştırma kasesine alın.

  5. Kıyılmış maydanozları, acı toz kırmızı biberi ekleyin. Sarımsağı da rendeleyerek veya püre haline getirerek ekleyin. Tüm malzemeler birleşinceye dek harmanlayın.

  6. Servis etmeden önce limonun suyunu üzerine sıkın ve afiyetle tüketin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar