Hazırlama - 15 dakika
Pişirme - 15 dakika
Hangi Malzemelere İhtiyacınız Olacak?
2 adet kırmızı soğan
4 adet orta boy haşlanmış patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Hazırlayalım
Soğanları piyazlık bir şekilde ince ince doğrayın.
Patatesleri kabuklu bir şekilde ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde, hafif yumuşak bir hal alana kadar haşlayın. Kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta doğrayın ve soğumalarını bekleyin.
Demir döküm bir tavanın içerisine tereyağı ve zeytinyağını alın. Soğanları atarak hafifçe kavurun.
Ardından haşlanmış patatesleri ilave edin ve şekillerinin bozulmamasına özen göstererek dikkatli bir şekilde kavurun.
Son aşamada tuz ve diğer tüm baharatlarını ilave ederek ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin.
Servis Tavsiyesi
Dilerseniz üzerine yoğurtlu sos gezdirebilir, et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.
0 Yorumlar
Yorumunuz için teşekkürler