321 poğaça tarifi

3 2 1 Poğaça


3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
0,5 su bardağı susam
1 yemek kaşığı pekmez
İç harcı için:
200 gram dil peyniri
25 dilim sucuk (incecik dilimlenmiş)
4 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı kekik
Şefin Tavsiyesi

Ununu fazla kaçırmayın, hepsini birden boca etmeyin, kıvamına göre dikkatlice ekleyin. Yuvarlarken tezgahı veya elinizi de unlayacağınız için onu da hesaba katarak un koyun.

Hazırlayalım

  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.

  2. Yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.

  3. Unun önce 4 bardak kadarını eleyin ve yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eğer hala kıvama gelmediyse geriye kalan 1 bardağı da eleyerek yavaş yavaş ekleyin.

  4. Hamurdan cevizden büyük toplar koparıp avcunuzun içinde yassılaştırın ve ortasına çok hafifçe domates püresinden sürün, çok hafif kekik ekleyin, bir küçük bir parça dil peyniri ve bir dilim sucuk koyup yuvarlayın.

  5. Pekmezi bir bardak su ile karıştırın. Poğaçaları önce pekmezli suya bulayıp sonra susama batırın.

  6. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

  7. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerlerine bıçakla birer çizik atın.

  8. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
    Servis Tavsiyesi

Eğer fırından çıktıktan hemen sonra ılık ılık servis etmeyecekseniz, iç harcını patatesli veya normal peynirli yapmanızı tavsiye ederiz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar