Şipşak poğaçalar

Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça


1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3,5 su bardağı un
1 kase lor peyniri
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Hazırlayalım

  1. Derin bir kaba yumurtanın akını, yoğurdu, yağı, şekeri ve tuzu ekleyip elinizle karıştırın.

  2. Sonra kabartma tozunu ekleyin, unu ise azar azar alabildiğine ekleyin ve yoğurun.

  3. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu hamuru 15 bezeye kesin.

  4. Tezgahınıza biraz un serpin ve her bezeyi elinizle açın.

  5.  İçerisine biraz lor peyniri koyun.

  6. Poğaçalar pişerken kenarlarından açılmamaları için hamurun etrafını çatal ile birleştirin.

  7. Yumurtanın sarısını her bir hamura sürün.

  8.  Çörek otlu ve susamlı karışımdan serpin.

  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. 

  10. Poğaçaların üzerileri kızarınca fırından alın ve sıcacık servis edin. Afiyet olsun.








Yorum Gönder

0 Yorumlar