Kruvasan

Kruvasan


2 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
3 çorba kaşığı toz şeker
6 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 su bardağı lor peyniri (arzuya göre kaşar peyniri)
1,5 su bardağı susam
Hazırlayalım

  1. Bir yoğurma kabına un ve mayayı alın ve karıştırın. Ardından ortasını açın ve süt, yağ ve ılık suyu ekleyin. Yumurtaların beyazlarını koyun. Şeker ve tuzu, sıvı malzemelerin üzerine ekleyin.

  2. Çatal ile kıvam alıncaya kadar birbirine karıştırın. Kıvam aldıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamur kıvam alınca yaklaşık 5 dakika kadar aşağıdan yukarıya doğru havalanması için yoğurun.

  3. Son olarak mayalanması için 25-30 dakika kadar bekletin.

  4. Mayalanmış olan hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Ayırmış olduğunuz parçaları da 6 bezeye bölün. Bu bezeleri olabildiğine ince bir şekilde açın ve üçgen şeklinde kesin. İç harcı ekleyip, rulo şeklinde sarın.

  5. Tepsi mayalanması için yaklaşık 15 dakika bekletin. Son olarak ise üzerilerine yumurta sarısı sürerek ve susam serperek, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.Üst kısımları kızarınca afiyetle tüketebilirsiniz.

















Yorum Gönder

0 Yorumlar