Baklavalık yufka böreği

Baklavalık Yufkadan Börek


Malzemeler:
30 adet hazır baklava yufkası
300 gram az yağlı beyaz peynir
0,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
0,25 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Yufkaları yağlamak için:
0,5 su bardağı süt
0,5 su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı yoğurt
Şefin Tavsiyesi

Hazır baklava yufkaları çok ince olduğundan onları hafifçe yağlamaya ve 5 kat üst üste sererek börekler hazırlamaya özen gösterin.

Pişirme Tavsiyesi

Yufkaları yağlamak ve üzerine sürmek için kullandığınız sos karışımında ayçiçek yağı yerine eritilmiş ve kazein denilen süt köpükleri alınmış tereyağı kullanabilirsiniz.

Hazırlayalım

  1. Böreğin iç harcı için; az yağlı beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

  2. Yufka katlarını yağlamak için; süt, ayçiçek yağı ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın.

  3. Bir adet hazır baklava yufkasını mutfak tezgahına serin, üzerini hazırladığınız sos karışımıyla hafifçe yağlayın. Üzerine yine bir kat yufka açın, hafifçe yağlayın. Yufka katları beş kat olana kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  4. Yağlanmış yufkaların kenar kısmına hazırladığınız peynirli harçtan serpiştirip yufka katlarını rulo şeklinde sarın. Dört parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.

  5. Diğer baklava yufkalarını da beş kat üst üste açarak aynı işlemi tekrarlayın. Eşit parçalara bölüp şekil verdiğiniz peynirli börekleri fırın tepsisine yerleştirin.

  6. Kalan sos karışımını yumurta fırçası yardımıyla böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dışı çıtır içi yumuşacık olan baklava yufkasından börekleri sıcağı sıcağına afiyetle tüketin.









Yorum Gönder

0 Yorumlar