Atom kurabiyeler

Atom Kurabiye


150 gram oda sıcaklığında tereyağı (hamuru için)
1 adet yumurta (hamuru için)
1 su bardağı pudra şekeri (hamuru için)
1 paket vanilin (hamuru için)
1 çay kaşığı kabartma tozu (hamuru için)
3,5 su bardağı un (hamuru için)
İç malzemesi için:
6 adet kuru incir (doğranmış)
8 adet kuru kayısı (doğranmış)
0,5 su bardağı kuru üzüm
0,5 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı damla çikolata
Şefin Tavsiyes

Kurabiyelerin iç malzemesinde ceviz yerine fındık, badem kullanabilir, tarçınla aroma verebilirsiniz.
Hazırlayalım

İç malzemesi için:

  1. Kayısı ve incirleri minik minik doğrayıp diğer iç malzemelerle birlikte güzelce karıştırın.

Hamuru için:

  1. Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve vanilini geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın.

  2. Kabartma tozu ve unu, tereyağı-şeker-yumurta karışımına ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun. 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

  3. Limon sıkacağını ters çevirerek iç kısmını hafifçe yağlayın ve streç filmle kaplayın.

  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak streç filmle kapladığınız limonluğun içine yerleştirin ve işaret parmağınızla hamurun içini oyun.

  5. Oyduğunuz hamurun içine hazırladığınız iç malzemesinden  koyarak kenarlarında kalan hamurla üzerini kapatın.

  6. Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye düz kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin.

  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 15 dakika pişirin ve soğuduktan sonra üzerilerine pudra şekeri serperek afiyetle tüketin.
    Servis Tavsiyesi

Kurabiyelerinizi, tepe kısımlarını eritilmiş çikolataya batırarak da servis edebilirsiniz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar