Antep fıstıklı kurabiye

Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye


120 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Üzeri için:
100 gram çikolata
70 gram antep fıstığı içi

Şefin Tavsiyesi

Çikolatayı benmari usulü eritirken cam kasenin tencerenin tabanına değmemesine özen gösterin.

Pişirme Tavsiyesi

Dilerseniz tüm kurabiyeyi çikolata ile kaplayarak da tüketebilirsiniz.

Hazırlayalım

  1. Bir kabın içine pudra şekeri, kakao, tereyağı ve yumurtayı alın. Güzelce çırpın.

  2. Ardından içerisine unu  ilave ederek yoğurun.

  3. Hazırladığınız hamuru streç filme sarın ve dolapta yaklaşık 40 dakika kadar dinlendirin.

  4. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıdın arasına alın. Merdane yardımıyla açın.

  5. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ya da çay bardağıyla yuvarlak kurabiyeler çıkarın.

  6. Hamur bitene kadar aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine tüm kurabiyeleri aktarın.

  7. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.

  8. Piştiğinde çıkarın ve oda sıcaklığında dinlendirin.

  9. Çikolatayı benmari usulü eritin.

  10. Kurabiyelerin yarısını erimiş çikolataya batırın, üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyin.

  11. Çikolata üzerinde donduğunda keyifle tüketin.
    Afiyetle. 






Yorum Gönder

0 Yorumlar