Şakşuka

Şakşuka
malzememiz 
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet domates
3 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2-3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz
6-7 dal maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlayalım 
Patlıcanları alacalı soyup 4 e bölüp parmak kalınlığında doğruyoruz. Tuzlu suda 30 dk bekletiyoruz. Patatesleri de aynı büyüklükte küp küp doğruyoruz. Patlıcanları tuzlu sudan alıp kurulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Arkasından patateslerimizi kızartıyoruz. Ayrı bir tavada sivri biberleri halka halka doğrayıp zeytinyağda 2-3 dakika kavuruyoruz. Daha sonra kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekliyoruz. Domatesler pişene kadar kavuruyoruz üzerine şeker ve tuzu ekleyip ateşten alıyoruz. Servis tabağına önce çırpılmış süzme yoğurdu yayıp üzerine kızarmış patlıcan ve patatesleri yerleştiriyoruz. Patlıcanların üzerine domates sosunu gezdiriyoruz. Kıyılmış maydanoz yapraklarıyla servis yapıyoruz. Domateslerimizi lezzetlendirmek için sosa 1 yemek kaşığı salça ilave edebiliriz.
Şakşuka

Yorum Gönder

0 Yorumlar