Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte
malzememiz 
750 gr yağsız kıyma
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı yenibahar
yarım demet maydanoz
karabiber
tuz
2 yumurta
1/2 su bardağı un
Hazırlayalım 
1/2 su bardağı galeta unu
İlk olarak kıymayı 2 eşit parçaya ayırıyoruz .Soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz; 2 yemek kaşığı yağ ile kavurup yarım kıymayı ilave edip hep birlikte kavuruyoruz.Sonra baska bir tencerede pirinçlerimizi yıkayıp 2 bardak suda haşlıyoruz .Kavrulan kıymamızı ve haşlanan pirincimizi soğumaya bırakıyoruz . Maydanozları ince ince kıyıyoruz. Ayrı bir kapta haşlanmış pirinci kavrulan kıymayı,çiğ kıymayı iyice yoğurup tuz,karabiber,yeni bahar,maydanozu ekliyoruz.Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzu biraz ıslatıp oval köfteler yapıyoruz.Köftelerimizi önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa batırıp çok kızgın olmayan bir yağda kızartıyoruz. Saçaklı bir köfte olsun isterseniz köfteyi galeta ununa batırmayabiliriz. Patates püresiyle servis yapabiliriz.
Kadınbudu Köfte

Yorum Gönder

0 Yorumlar