İmam Bayıldı
5 adet patlıcan
2 kurusoğan
6-7 adet sivribiber
6-7 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet domates
tuz
karabiber
1/2 demet maydanoz
1 limon suyu
Kızartmak için
sıvı yağ
2 kurusoğan
6-7 adet sivribiber
6-7 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet domates
tuz
karabiber
1/2 demet maydanoz
1 limon suyu
Kızartmak için
sıvı yağ
Hazırlayalım
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz.Kökünü ayırmayacak şekilde yeşil kısımlarını koparıyoruz.Daha sonra tavamıza yağımızı ekliyor bol yağda patlıcanlarımızı bütün olarak kızartıyoruz.Kızaran patlıcanlarımızı havlu kağıda alıyoruz(yağları süzülsün diye).Diğer yandan soğanları halka halka doğruyoruz.Sarımsakları ve biberleride ince ince kıyıyoruz.2 yemek kaşığı zeytinyağında hepsini soteliyoruz. Sebzelerimiz renk değiştirince içine küp küp doğranan domatesleri ekliyoruz domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.altını kapattıktan sonra baharatları,tuzu ve kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştırıyoruz.Patlıcanlarımızı fırın tepsisine diziyoruz.Uzunlamasına ortasını açıyoruz ve içine yaptığımız harcımızı koyuyoruz.Limon suyunu patlıcanların üzerine gezdiriyoruz.Tavada kalan harcımızın suyunu fırın tepsisine boşaltıyoruz ve 200 derecelik fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
İmam Bayıldı afiyetle.
0 Yorumlar
Yorumunuz için teşekkürler