Tarator Sos Tarifi

Tarator Sos Tarifi
Tarator sos evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlandığı için ve lezzetli olduğu için kalamarın yanında en çok servis edilen soslardan biridir. Tarator sosun özünü bayat ekmek kırıntısı, süzme yoğurt ve ceviz oluşturur. Diğer malzemeler ise lezzeti ve aromayı artırmak için kullanılır.

Tarator sosu hazırladıktan sonra buzdolabında vaktiniz varsa birkaç saat bekletmenizi öneririm. Bu sayede sosun lezzeti iyice oturacaktır.
Malzemeler:
2-3 dilim bayat ekmek içi
Bir avuç dolusu ceviz içi
2 Yemek kaşığı kadar süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez (mayonez yerine dilerseniz yoğurdu artırabilirsiniz)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bayat ekmek dilimlerinin içini bir kaba ufalayın.

Ceviz, yoğurt, mayonez, 2 diş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile birlikte bütün malzemeleri robottan geçirin.

Eğer robot kullanmıyorsanız ekmekleri 2 avucunuzun arasında ufalayabilirsiniz. Cevizleri ve sarımsakları dövdükten sonra bütün malzemelerle karıştırabilirsiniz.

Tarator sosunuz hazır. Kalamar tavanın yanında servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında dinlendirmenizi öneririm.
Afiyetle 

Yorum Gönder

0 Yorumlar