sweet chili sos tarifi

sweet chili sos
Patates kızartmaları, tavuk kızartmaları, kalamar tava, karides tava, et yemekleri yanında çok seveceğiniz tatlı acı sosu hazırlamak oldukça kolay. Ocakta kaynamaya sırasında nişasta ile sosun yoğunluğunu artırabilir, su ekleyerek azaltabilirsiniz.

MALZEMELER:
3-4 adet Şili biberi (Acı kırmızı biber)
1,5 çay bardağı pirinç sirkesi (yoksa elma sirkesi de kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nişasta
Bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI:
Biberleri yıkadıktan sonra uzunlamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini ayırın. Eğer çok acı seviyorsanız çekirdekleri kalabilir. Bu arada biberleri doğrama sırasında eldiven kullanabilirsiniz. Zira biberlerin acısı elden zor çıkıyor.

3-4 diş sarımsağı soyduktan sonra biber ve 1,5 çay bardağı sirkeyi robottan geçirin.

Robottan geçirdiğiniz karışımı bir sos tenceresine döküp 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı toz şekeri de ilave edip kısık ateşte 10 dk kadar kaynatın.

Bir yandan da ufak bir kasede 1 tatlı kaşığı nişastayı 2-3 kaşık soğuk su ile iyice ezin.

Nişastayı sosa ilave edin ve topaklanmasın diye devamlı karıştırın.

1-2 dk kadar bu şekilde karıştırdıktan sonra tuzu ekleyip altını kapatın.

Soğuduktan sonra kavanoza koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar