Somon Ceviche Tarifi

Somon Ceviche Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram somon fileto

  • 3 adetl imon suyu

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 adet küçük boy acı kırmızı biber

  • 1/2 demet taze kişniş

  • 1/4 demet maydanoz

  • 1 adet orta boy kırmızı soğan

  • 1 diş sarımsak

  • 1/2 çay kaşığı tuz

Somon Ceviche Tarifinin Püf Noktası

Limon suyu ve zeytinyağının asidiyle pişecek olan ince ince kesilen somon filetoları, tuzlu suda ovup duruladıktan sonra "ceviche" yapımına geçebilirsiniz.Kullandığınız taze sıkılmış limon suyu miktarının karıştırma kabında somonların seviyesine denk gelmesi önemli bir ayrıntı.

Somon Ceviche Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Deri ve kılçıklarından tamamen ayrılmış olan somon filetoyu, ince ve küçük parçalar halinde dilimleyin.

  2. Yaprak kısımlarını ayıkladığınız taze kişniş ve maydanozu incecik kıyın. Sarımsağı rendeleyin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız küçük boy acı kırmızı biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.

  3. Cam ya da metal bir karıştırma kabına aldığınız somon parçalarını, taze sıkılmış limon suyu ve zeytinyağı ilavesiyle harmanlayın.

  4. İncecik kıyılmış yeşillikler, rendelenmiş sarımsak, küçük parçalar halinde doğranmış acı kırmızı biber ve tuz eklediğiniz ceviche karışımını en az 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.

  5. Servisinde kullanmak üzere incecik piyazlık doğradığınız kırmızı soğanı servis tabağına aldığınız somon ceviche ile birlikte servis edin. Pişirme işlemi gerektirmeyen bir balık mezesi olan ceviche tarifini sevdiklerinizle paylaşın.

Somon Ceviche Tarifinin Servis Önerisi

Orijinal tariflerinde yer almasa da somon ceviche yapımına incecik kıyılmış dereotu ve taze soğan çok yakışıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar