Patlıcan oturtma tarifi

Patlıcan oturtma tarifi
Patlıcan oturtma, patlıcanla yapılan yemeklerin en kolaylarından ve lezzetlilerinden biri. Fırında pişen bu nefis yemeği siz de yaz aylarında sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Yanında pilav ve cacık ile enfes bir üçlü oluşturan patlıcan oturtmayı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

300 gr kıyma,
2 adet patates,
2 adet kemer patlıcan,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı salça,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Kırmızı toz biber,
1 yemek kaşığı zeytinyağı.
Sosu İçin

1 çorba kaşığı salça,
1 su bardağı su.
Üzeri İçin:
Domates,
Biber.
Kızartmak İçin

Sıvı yağ.
Hazırlanışı

Soğanı, sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
Orta boy bir tencereye kıymayı koyalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
İçine soğanı, sarımsağı, zeytin yağını ilave edelim ve 5-10 dakika kavuralım.
Sonra baharatları, tuzu, salçayı ilave edelim ve karıştıralım.
Patatesin iri iri küp şeklinde doğrayalım.
Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyalım ve orta kalınlıkta daire şeklinde doğrayıp, tuzlu su da bekletip, suyunu süzelim.
Tavaya sıvı yağı koyalım ve kızdıralım.
Patatesleri ilave edelim ve kızartalım.
Sonra patlıcanları kızartalım.
Orta boy bir borcama patatesleri yerleştirelim ve üzerine kıymalı harcın yarısını döküp, yayalım.
Patateslerin üzerine patlıcanları yerleştirelim ve kalan kıymalı harcı patlıcanların üzerine döküp yayalım.
Son olarak üzerini domates ve yeşil  biberle süsleyerek sosunu gezdirelim.
Ister fırına  vererek isterseniz bu şekilde de servis edebilirsiniz.
Afiyetle...

Yorum Gönder

0 Yorumlar