mangal keyfi için pratik tüyolar

Türk mutfağının en keyifli lezzetlerinden birisidir mangal. Şimdi sizlere mangal pişirmenin püf noktalarını anlatacağız.

Lezzetli mangal yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Bu bilgiler sayesinde sizlerde lezzetli mangal yapabileceksiniz. 7 maddede harika mangal yapmanın sırrını verdik. Genelde ben mangal yaparken bu şekilde yapmaktayım.

Kömür Seçimi

Doğru kömür kullandığınızdan emin olun. Çünkü kömür seçimi mangal keyfinize keyif katacaktır. İlk olarak mangal kömürünün fazla kalın olmaması lazım. Eğer rengi parlak ve küçük kömürler seçerseniz közü daha fazla dayanacaktır. Köz ne kadar dayanırsa etleriniz de bir o kadar lezzetli pişecektir. Öte yandan kömürü mangalın içine eşit olarak dağıtın.

Soğan Kullanın

Izgarada ya da mangalda yapacağınız yemeğe lezzet katmak istiyorsanız, büyük bir soğanı ortadan ikiye bölün ve ızgaranın üzerinde yemeğinizi pişirmeden önce gezdirin. Böylelikle hem ızgara teliniz temizlemiş olacaksınız hem de yiyeceğinize lezzet katacaksınız.

Isı Kontrolü 

Mangalın sıcaklığı lezzetli tatlar elde etmek için en önemli konulardan birisidir. Mangalın sıcaklığını kontrol etmek için ellerinizi kullanın. Ellerinizi mangalın yaklaşık 10 cm yukarısında tutun ve 30'a kadar sayın. Yaklaşık 21. 22. saniyede elleriniz çok ısınacaktır. İşte doğru sıcaklığa ulaşmışsınız demektir. Bu sıcaklık lezzetli biftek ve köfte pişirmek için oldukça makul.

Yenilebilir Şiş Kullanın

Mandalda kullanın şişler genelde metal veya ahşap olur. Ama yenilebilir bir şişte mümkün. Örneğin biberiye sapını şiş yapabilirsiniz. Hem etinize aroma katmış olursunuz hem de doğayı korumuş.

Buzlu Köfte

Kulağa tuhaf gelebilir ama köfte pişirirken buz küpleri kullanırsanız neler olabileceğine inanamayacaksınız. Köftelerinizin ızgarada kurumalarını önlemek için pişirme esnasında üzerlerine buz küpü bırakın.

Balık ve Limon

Balığınızın ızgaraya yapışmasını istemiyorsanız limondan destek alın. İlk olarak balığı koyacağınız yerlere birkaç dilim limon yerleştirin. Böylelikle hem balık ızgaraya hem de ızgara balığa yapışmayacaktır. Ayrıca ekstra bir lezzet elde edeceksiniz.

Terbiyeli Et

Mangalda eti pişirmeden önce en az bir gün önceden terbiye edin. Hem et daha kolay pişecektir hem de daha lezzetli olacaktır. En çok tercih edilen ve sevilen terbiye tarifi ise yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, salça ve çeşitli baharatları karıştırarak elde edeceğiniz sostan yararlanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar