Dönderme Tarifi

Dönderme Tarifi


 Malzemeler

Böreği İçin:

  • 1 adet yufka

  • 2 adet yumurta

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

  • 1 tatlı kaşığı susam

Peynirli Harç İçin:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1/4 demet maydanoz(doğranmış)

Dönderme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Rendelenmiş kaşar peyniriyle doğranmış maydanozu karıştırın.

  2. Yufkayı tezgaha serin. Tam ortasına bir adet yumurtayı kırın ve pul biberle tatlandırarak fırça veya çatal yardımıyla orta kısma dağıtın.

  3. Yufkayı üsten ve alttan ortaya doğru katlayın. Bu şekildeyken yine tam ortasına peynirli harcı yayın ve yanlarda kalan yufkaları tekrardan ortaya doğru katlayın.

  4. Hazırladığınız yufkayı yağlanmış ve ısınmış geniş bir tavaya yerleştirin.

  5. Yufkanın üstte kalan kısmına kalan bir adet yumurtayı kırın ve üm yüzeye yayın.

  6. Çörek otu ve susam serpiştirin ve 3-4 dakika pişirdikten sonra yumurta kırdığınız kısmı da ters çevirip pişirin ve dilimleyip sıcak olarak servis edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar