Çıtır Balık Tarifi

Çıtır Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet mezgit fileto

  • 2 su bardağı mısır gevreği

  • 1 su bardağı un

  • 3 adet yumurta

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 çay kaşığı kimyon

  • 3 su bardağı kızartma yağı

Çıtır Balık Tarifinin Püf Noktası

Harcın tamamen kaplamasını istiyorsanız, balıkların yıkandıktan sonra süzüldüğüne emin olun.

Çıtır Balık Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz balıkların üzerinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek 165 derecelik fırında 15-20 dakika pişirebilirsiniz.

Çıtır Balık Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Filetoları yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün.

  2. Bir kaseye un, bir kaseye rondodan çekilmiş mısır gevreği bir kaseye de çırpılmış yumurtaları koyun.

  3. Unun içine bahartaları ve tuzu ilave edin.

  4. Balığı önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra da gevreğe bulayın.

  5. Bu haliyle buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

  6. İyice kızmış yağda balıkları kızartın.

  7. Kızaran balıkların fazla yağını süzün ve servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar