Sakızlı muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi


5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
3 küçük parça damla sakızı
0,75 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı krema
Servisi için:
5 yemek kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
Şefin Tavsiyesi

Malzemeleri bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra ocakta pişirmeye alın. Bu tür muhallebileri hazırlarken çırpma teli kullanmak pürüzsüz bir doku elde etmenize yardımcı olur.

Pişirme Tavsiyesi

Unu tereyağında kavurduktan sonra süt ile açtığınız pirinç ununu azar azar ekleyip, muhallebiyi pişirebilirsiniz. Arzuya göre damla sakızlarını 2 yemek kaşığı kadar gül suyu ile havanda dövdükten sonra kullanabilir, farklı bir tat yakalayabilirsiniz. Tereyağı ve krema muhallebiye kıvam ve parlaklık vermesi için kullanılmıştır, arzuya göre tercih etmeyebilirsiniz.

Hazırlayalım

  1. Süt, un, pirinç unu ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın.

  2. Muhallebinin topaklanmaması için karışımı bir blender ya da çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

  3. Damla sakızı tanelerini, muhallebinin aromasının kuvvetli olması için bir havanda dövdükten sonra krema ile birlikte muhallebi tenceresine aktarın.

  4. Ocağa aldığınız muhallebiyi, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

  5. Son olarak muhallebiye parlaklık vermesi için tereyağını katın ve karıştırarak muhallebiye yedirin.

  6. Göz göz olan ve kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın. Daha akışkan bir kıvam alması için bir mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırptıktan sonra servis kaselerine boşaltın.

  7. Oda sıcaklığında ılındıktan sonra buzdolabında soğuttuğunuz tatlıları, ince çekilmiş Antep fıstığı içi ile süsleyerek servis edin.
    Servis Tavsiyesi

Üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.










Yorum Gönder

0 Yorumlar