Gazozlu kek


Gazozlu Kek
Malzemeler
1 su bardağı gazoz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı damla çikolata
Kalıbı yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Şefin Tavsiyesi

Kullanacağınız yumurtalar ve gazoz oda ısısında olmalıdır.

Hazırlayalım

  1. Yumurtaları derince bir kaba kırın ve üstlerine toz şekeri ekleyin. Bir mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpın. Ardından içine; gazoz ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.

  2. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve son olarak damla çikolataları da ekleyip iyice harmanlayın. Tereyağı ile güzelce yağladığınız bir kek kalıbına, hazırladığınız kek hamurunu boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, güzelce kabarıp kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.

  3. Pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edin ve fırından alın. Tamamen soğuyana dek bekleyin ve ardından kalını bir servis tabağına ters çevirerek keki kalıptan çıkartın. Üstünü pudra şekeri ile süsleyin ve dilimleyerek servis edin.

  4. Afiyetle. 







Yorum Gönder

0 Yorumlar